Jak przytyć?

Pytanie na forumODP
Jak przytyć?
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-10-25 18:14:37
flagAktualizacja:2025-09-09 04:18:11
ID: 6581f01fd6e98

Mam 17 lat, 186 cm wzrostu i ważę tylko 60 kg. Jestem naprawdę bardzo szczupła, tak nieatrakcyjnie. Dobrze się odżywiam, ale nie mogę przytyć. Nie wiem już co mam zrobić, aby nabrać masy i zacząć wyglądać kobieco.

Czy są jakieś sposoby, aby pokonać ten problem?

Porada

Aby zdrowo przytyć, kluczowe jest kompleksowe podejście, obejmujące konsultację z dietetykiem oraz lekarzem. Specjalista pomoże stworzyć indywidualny plan żywieniowy, uwzględniający zwiększoną podaż kalorii z pełnowartościowych produktów, takich jak zdrowe tłuszcze, białka i złożone węglowodany. Ważne jest regularne spożywanie posiłków oraz wprowadzenie dodatkowych przekąsek między nimi. Rozważenie treningu siłowego, pod okiem doświadczonego trenera, również przyczyni się do budowania masy mięśniowej, co jest zdrowsze niż samo gromadzenie tkanki tłuszczowej. Pamiętaj, proces tycia jest indywidualny i wymaga cierpliwości, a także unikania niezdrowych, szybkich rozwiązań.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close