Ile powinnam ważyć przy wzroście 160?

Pytanie na forumODP
Ile powinnam ważyć przy wzroście 160?
forumForum » Pytania dietetyczne
flagData pytania:2021-10-21 19:27:25
flagAktualizacja:2025-09-09 04:17:11
ID: 6581f01f82d90

Jestem niską osobą, mam 160 cm wzrostu i jak ostatnio się ważyłam to pokazało mi 56 kg, czy ktoś mi powie jaka jest idealna waga dla osoby, która ma taki wzrost? Czy moja dużo odbiega od normy?

Porada

Określenie idealnej wagi dla osoby o wzroście 160 cm jest złożone, zależy od wielu czynników, takich jak wiek, budowa ciała, poziom aktywności fizycznej, ogólny stan zdrowia, wskaźnik masy ciała BMI może być pomocny, mieści się on w normie dla wagi 56 kg przy wzroście 160 cm, warto jednak skonsultować się z lekarzem lub dietetykiem, aby uzyskać indywidualną ocenę, oni uwzględnią wszystkie aspekty, doradzą najlepsze rozwiązanie, pomogą w utrzymaniu zdrowej wagi, dobre samopoczucie jest najważniejsze, nie należy skupiać się wyłącznie na liczbach, zdrowy styl życia, zbilansowana dieta, regularna aktywność fizyczna mają kluczowe znaczenie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close