Bolesne stosunki

forum | Forum » Pytania erotyczne | |
flag | Data pytania: | 2021-12-13 22:21:36 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:25:43 |
Od jakiegoś czasu podczas stosunku zamiast przyjemności odczuwam ból. Wydaje mi się, że mam jakby zwiększone „tarcie” w pochwie i po prostu mnie boli, gdy seks jest bardziej intensywny. Partner stara się być delikatny, ale nawet, jeśli tak jest to i tak odczuwam dyskomfort, lubrykant działa przez chwilę, ale boli dalej. Co to może być?
W celu rozwiązania problemu bolesnych stosunków, kluczowe jest niezwłoczne skonsultowanie się z lekarzem ginekologiem, co pozwoli na profesjonalną diagnozę, uwzględniającą możliwe przyczyny dyskomfortu, takie jak infekcje, stany zapalne, niedobory hormonalne lub inne schorzenia, wpływające na nawilżenie i elastyczność pochwy, co objawia się zwiększonym tarciem i bólem, zwłaszcza podczas intensywniejszych zbliżeń, pomimo stosowania lubrykantów i delikatności partnera, dlatego precyzyjne ustalenie źródła problemu umożliwi wdrożenie odpowiedniego leczenia, które może obejmować farmakoterapię, zmianę nawyków, stosowanie specjalistycznych preparatów, a także otwartą komunikację z partnerem, co jest istotne dla komfortu obojga, zapewniając stopniowy powrót do przyjemności i intymności w relacji.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Czy ze stulejką można się kochać? » | |
library_books Jak przestać się masturbować? » | |
library_books Jaka pozycja podczas stosunku jest najlepsza? » |
|