Bolesne stosunki

Pytanie na forumODP
Bolesne stosunki
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-12-13 22:21:36
flagAktualizacja:2025-09-09 04:25:43
ID: 6581f020db529

Od jakiegoś czasu podczas stosunku zamiast przyjemności odczuwam ból. Wydaje mi się, że mam jakby zwiększone „tarcie” w pochwie i po prostu mnie boli, gdy seks jest bardziej intensywny. Partner stara się być delikatny, ale nawet, jeśli tak jest to i tak odczuwam dyskomfort, lubrykant działa przez chwilę, ale boli dalej. Co to może być?

Porada

W celu rozwiązania problemu bolesnych stosunków, kluczowe jest niezwłoczne skonsultowanie się z lekarzem ginekologiem, co pozwoli na profesjonalną diagnozę, uwzględniającą możliwe przyczyny dyskomfortu, takie jak infekcje, stany zapalne, niedobory hormonalne lub inne schorzenia, wpływające na nawilżenie i elastyczność pochwy, co objawia się zwiększonym tarciem i bólem, zwłaszcza podczas intensywniejszych zbliżeń, pomimo stosowania lubrykantów i delikatności partnera, dlatego precyzyjne ustalenie źródła problemu umożliwi wdrożenie odpowiedniego leczenia, które może obejmować farmakoterapię, zmianę nawyków, stosowanie specjalistycznych preparatów, a także otwartą komunikację z partnerem, co jest istotne dla komfortu obojga, zapewniając stopniowy powrót do przyjemności i intymności w relacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close