Mam większe fantazje seksualne niż mój facet, to normalne?

Pytanie na forumODP
Mam większe fantazje seksualne niż mój facet, to normalne?
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-09-24 23:41:00
flagAktualizacja:2025-09-09 04:32:18
Pytanie użytkownika

Generalnie seks z moim partnerem jest świetny, ale kiedy zaczynamy rozmawiać na temat naszych fantazji to okazuje się, że moja wyobraźnia nie zna granic, a mój partner nie ma ich za wiele. Zastanawiam się czy to normalne?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Różnice w intensywności fantazji seksualnych między partnerami są zjawiskiem normalnym, odzwierciedlającym indywidualność każdego człowieka. Kluczowe jest otwarte komunikowanie swoich pragnień, granic, tworzenie bezpiecznej przestrzeni do wzajemnego zrozumienia, akceptacji. Rozmowa o fantazjach może pogłębiać intymność, niekoniecznie wymagając ich pełnej realizacji, lecz poszukiwania wspólnych obszarów ekscytacji, nowych możliwości. Zadowalający seks opiera się na wzajemnym szacunku, chęci poznania partnera, a nie na identycznych wyobrażeniach. Fantazje mogą być również prywatną przestrzenią, niewymagającą pełnego dzielenia, jeśli oboje partnerzy czują się komfortowo.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Różnice w intensywności fantazji seksualnych między partnerami są zjawiskiem normalnym, odzwierciedlającym indywidualność każdego człowieka. Kluczowe jest otwarte komunikowanie swoich pragnień, granic, tworzenie bezpiecznej przestrzeni do wzajemnego zrozumienia, akceptacji. Rozmowa o fantazjach może pogłębiać intymność, niekoniecznie wymagając ich pełnej realizacji, lecz poszukiwania wspólnych obszarów ekscytacji, nowych możliwości. Zadowalający seks opiera się na wzajemnym szacunku, chęci poznania partnera, a nie na identycznych wyobrażeniach. Fantazje mogą być również prywatną przestrzenią, niewymagającą pełnego dzielenia, jeśli oboje partnerzy czują się komfortowo.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Moim zdaniem tak.. Zawsze chce mi się śmiać jak przypominam sobie erotyczne fantazje mojej byłej partnerki... Opowiadała o nich przez kilka godzin jazdy pociągiem nad morze.. A w Kołobrzegu, jeśli miałbym opisać własnymi słowami, chciała żebym bawił się jej szparką cały czas... Żeby wieczorem na plażowej dyskotece napić się drinka i porozmawiać z ludźmi siedząc z fiutem w tyłku.
ilość ocen: 1
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close