Wstydzę się masturbować

Pytanie na forumODP
Wstydzę się masturbować
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-10-25 17:52:45
flagAktualizacja:2025-09-09 04:40:10
ID: 6581f01fd4850

Mam blokadę, aby masturbować się. Wszystkie moje koleżanki to robią lub po prostu mówią, że to robią. A ja jakoś nie mogę, nigdy mnie do tego nie ciągnęło. Czy coś jest ze mną nie tak? Czy powinnam tego spróbować?

Porada

Proponujemy podejście oparte na pełnej akceptacji własnych odczuć, ponieważ brak potrzeby masturbacji jest całkowicie naturalny i nie świadczy o żadnych nieprawidłowościach. Rozwój seksualny każdej osoby przebiega w indywidualnym tempie, dlatego porównywanie się z innymi jest niepotrzebne i może tworzyć presję. Najważniejsze jest wsłuchanie się we własne ciało oraz potrzeby, bez zmuszania się do czegokolwiek wbrew sobie, a ewentualna eksploracja powinna wynikać wyłącznie z autentycznej ciekawości, nie z zewnętrznych oczekiwań.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
A ile masz lat? Moim zdaniem jeśli tak naprawdę chcesz się przekonać, to powinnaś się przełamać, wsunąć dłoń w bieliznę i sprawdzić co będzie jak już raz spróbujesz i zrobisz sobie sama dobrze
Ocena: 1
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close