Czyrak w miejscu intymnym

Pytanie na forumODP
Czyrak w miejscu intymnym
forumForum » Pytania erotyczne
flagData pytania:2021-11-27 20:59:10
flagAktualizacja:2025-09-09 04:28:11
ID: 6581f020a8e03

Witam, jestem kobieta i mam 28 lat, dwa dni temu zrobiła mi się taka boląca krosta na wardze sromowej, gdzieś przeczytałam, że najcześciej są to czyraki i spowodowane są zakażeniem bakteryjnym. Jak mam to wyleczyć? Dam radę sama? Wyglada to tak samo jak na tym zdjęciu, które znalazłam i załączyłam.

Porada

W przypadku pojawienia się bolącej zmiany na wardze sromowej, przypominającej czyrak, zaleca się zachowanie szczególnej ostrożności, istotne jest unikanie samodzielnego wyciskania, ponieważ może to prowadzić do rozprzestrzeniania się infekcji, warto zastosować ciepłe, wilgotne okłady, które mogą pomóc w złagodzeniu bólu i przyspieszeniu procesu gojenia, jeśli objawy nie ustąpią w ciągu kilku dni, nasilają się, lub pojawiają się dodatkowe dolegliwości, takie jak gorączka, konieczna jest konsultacja z lekarzem ginekologiem, specjalista oceni stan zmiany, może zalecić odpowiednie leczenie, w tym antybiotyki, jeśli zakażenie bakteryjne zostanie potwierdzone, ważne jest przestrzeganie zaleceń lekarza, dbanie o higienę intymną, aby zapobiec dalszym infekcjom, a także unikanie drażniących środków myjących.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close