Jak zarobić pieniądze w wieku 15 lat?
| forum | Forum » Pytania finansowe | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-23 17:49:52 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:45:10 |
Potrzebuje pieniędzy na kupienie ubrań takich które mi sie podobaja, jak ide z mama do sklepu to zawsze chce kupic cos jak najtaniej, a mi sie pózniej nie podobaja. Mam 15 lat skończone, gdzie moge zarobic jakieś pieniądze?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Mając piętnaście lat, możesz zarobić na wymarzone ubrania, podejmując się prac dorywczych. Oferuj pomoc sąsiadom, na przykład w opiece nad dziećmi, wyprowadzaniu zwierząt, pracach ogrodowych. Twórz i sprzedawaj rękodzieło, jak biżuteria, znajomym lub online. Udzielaj korepetycji młodszym uczniom, to kolejna opcja. Rozważ pracę sezonową, często dostępną dla młodzieży. Pamiętaj o bezpieczeństwie i zgodzie rodziców. Szukaj lokalnych ogłoszeń lub pytaj w małych firmach o proste prace pomocnicze, by sfinansować upragnione zakupy.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Mając piętnaście lat, możesz zarobić na wymarzone ubrania, podejmując się prac dorywczych. Oferuj pomoc sąsiadom, na przykład w opiece nad dziećmi, wyprowadzaniu zwierząt, pracach ogrodowych. Twórz i sprzedawaj rękodzieło, jak biżuteria, znajomym lub online. Udzielaj korepetycji młodszym uczniom, to kolejna opcja. Rozważ pracę sezonową, często dostępną dla młodzieży. Pamiętaj o bezpieczeństwie i zgodzie rodziców. Szukaj lokalnych ogłoszeń lub pytaj w małych firmach o proste prace pomocnicze, by sfinansować upragnione zakupy.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Szybki kredyt » | |
| library_books Inwestowanie w czasach dużej inflacji i pandemii » | |
| library_books Spłata zobowiązań przy pożyczce koleżeńskiej » |
|