Jak zapomnieć o dziewczynie?

Pytanie na forumODP
Jak zapomnieć o dziewczynie?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-10-23 17:55:28
flagAktualizacja:2025-09-09 07:46:53
Pytanie użytkownika

Dalej siedzi mi w głowie moja była dziewczyna, minęło już tyle miesięcy, ona wyjechała za granice, ale ja nie mogę o niej zapomnieć, przypomina mi sie jak razem spędzaliśmy czas itd...Co mogę zrobić żeby o niej zapomnieć?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby zapomnieć o byłej dziewczynie, która wyjechała za granicę, należy podjąć szereg działań, skoncentruj się na sobie, rozwijaj swoje pasje, znajdź nowe hobby, poświęć czas na aktywność fizyczną, popraw kondycję, zadbaj o zdrowie, spotykaj się z przyjaciółmi, buduj nowe relacje, unikaj miejsc i sytuacji, które przypominają o niej, usuń jej zdjęcia i pamiątki, ogranicz kontakt w mediach społecznościowych, skup się na przyszłości, planuj podróże, realizuj cele zawodowe, pomyśl o terapii, rozmowa z psychologiem może pomóc przepracować emocje, zaakceptuj zakończenie związku, daj sobie czas na żałobę, pozwól sobie na smutek, ale nie pozwól, by to zdominowało twoje życie, pamiętaj, że czas leczy rany, bądź cierpliwy, z czasem ból minie, otworzysz się na nowe możliwości, znajdziesz nową miłość.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby zapomnieć o byłej dziewczynie, która wyjechała za granicę, należy podjąć szereg działań, skoncentruj się na sobie, rozwijaj swoje pasje, znajdź nowe hobby, poświęć czas na aktywność fizyczną, popraw kondycję, zadbaj o zdrowie, spotykaj się z przyjaciółmi, buduj nowe relacje, unikaj miejsc i sytuacji, które przypominają o niej, usuń jej zdjęcia i pamiątki, ogranicz kontakt w mediach społecznościowych, skup się na przyszłości, planuj podróże, realizuj cele zawodowe, pomyśl o terapii, rozmowa z psychologiem może pomóc przepracować emocje, zaakceptuj zakończenie związku, daj sobie czas na żałobę, pozwól sobie na smutek, ale nie pozwól, by to zdominowało twoje życie, pamiętaj, że czas leczy rany, bądź cierpliwy, z czasem ból minie, otworzysz się na nowe możliwości, znajdziesz nową miłość.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close