Kiedy messenger pokazuje aktywność?

Pytanie na forumODP
Kiedy messenger pokazuje aktywność?
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-10-23 11:48:31
flagAktualizacja:2025-09-09 04:54:21
Pytanie użytkownika

Nie wiem do końca jak to wygląda na messengerze. Kiedy pokazuje on aktywność? Ostatnio napisałam do kumpeli i widziałam ją jakby była on-line a ona mi mówi, że nie używała go wtedy i nie widziała, że napisałam jej wiadomość. Jak być pewnym czy ktoś odczytał wiadomość?I czy można wyłączyć to tak żeby nie pokazywało kiedy jestem aktywna a kiedy nie?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby rozwiązać problem pokazywania aktywności na Messengerze, należy zweryfikować ustawienia prywatności, sprawdzić opcję "dostępność", gdyż to ona odpowiada za widoczność statusu online, można ją wyłączyć, ukrywając swoją aktywność przed innymi użytkownikami, jednakże trzeba pamiętać, że wyłączenie widoczności działa w obie strony, czyli my również nie widzimy statusu znajomych, ponadto, aby mieć pewność, czy wiadomość została odczytana, trzeba szukać ikony potwierdzenia odczytania, czyli małej miniaturki zdjęcia profilowego osoby, której wysłano wiadomość, brak tej ikony może oznaczać, że wiadomość nie została jeszcze wyświetlona, albo odbiorca wyłączył opcję potwierdzeń odczytu, więc nie zawsze mamy pewność.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby rozwiązać problem pokazywania aktywności na Messengerze, należy zweryfikować ustawienia prywatności, sprawdzić opcję "dostępność", gdyż to ona odpowiada za widoczność statusu online, można ją wyłączyć, ukrywając swoją aktywność przed innymi użytkownikami, jednakże trzeba pamiętać, że wyłączenie widoczności działa w obie strony, czyli my również nie widzimy statusu znajomych, ponadto, aby mieć pewność, czy wiadomość została odczytana, trzeba szukać ikony potwierdzenia odczytania, czyli małej miniaturki zdjęcia profilowego osoby, której wysłano wiadomość, brak tej ikony może oznaczać, że wiadomość nie została jeszcze wyświetlona, albo odbiorca wyłączył opcję potwierdzeń odczytu, więc nie zawsze mamy pewność.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close