Kolor ekranu

forum | Forum » Pytania komputerowe | |
flag | Data pytania: | 2022-02-16 23:32:42 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 04:54:21 |
Mój telefon po godzinie 19;00 zmienia kolor na odcień sepii. Wiem, że to jakieś zabezpieczenie, ale czy ktoś mógłby mi przybliżyć temat? Kolor jest paskudny, irytujący. Nie chcę czegoś takiego, chyba, że jest to naprawdę mega ważne dla zdrowia. Rano zmienia się z powrotem. Skutkiem tego cały wieczór nie mogę wytrzymać używając telefonu…
Zmiana koloru ekranu telefonu na odcień sepii po godzinie 19:00 to standardowy tryb nocny, którego celem jest redukcja emisji światła niebieskiego, mogącego negatywnie wpływać na jakość snu oraz wzrok użytkownika. Ten mechanizm, choć irytujący, jest faktycznie ważny dla zdrowia, chroniąc oczy i wspierając naturalny rytm dobowy. Użytkownik może zazwyczaj dostosować intensywność lub całkowicie wyłączyć ten filtr w ustawieniach wyświetlacza, szukając opcji takich jak "Filtr światła niebieskiego", "Tryb czytania" lub "Komfort dla oczu". Ważne jest świadome zarządzanie tą funkcją, aby znaleźć równowagę między komfortem a ochroną zdrowia, co pozwoli na przyjemniejsze używanie urządzenia wieczorami.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Zalana klawiatura od komputera » | |
library_books Komputer gubi sterownik do drukarki » | |
library_books Zacinające się klawisze w laptopie » |
|