Spam w poczcie?

Pytanie na forumODP
Spam w poczcie?
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-11-23 18:11:14
flagAktualizacja:2025-09-09 04:58:21
Pytanie użytkownika

Mam nietypowy problem. Została mi zablokowana skrzynka pocztowa na serwerze, niby rozsyłam spam. Ja nic takiego nie robiłem, używam poczty normalnie i może raz na tydzień coś do kogoś wyślę, ale to są moi znajomi i wiem co wysyłam. Jaki więc spam? Nie mogę teraz używać poczty. Gdzie mogę złożyć skargę czy coś?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Rozwiązaniem problemu z zablokowaną skrzynką pocztową może być weryfikacja komputera pod kątem złośliwego oprogramowania, które mogło przejąć kontrolę nad kontem, warto przeskanować system programem antywirusowym i antymalware, aby wykluczyć taką możliwość, należy też zmienić hasło do skrzynki pocztowej na silniejsze, składające się z kombinacji liter, cyfr i znaków specjalnych, można skontaktować się z dostawcą usług pocztowych, aby wyjaśnić sytuację i dowiedzieć się, co spowodowało blokadę, trzeba zapytać o szczegóły dotyczące podejrzanych wiadomości oraz przedstawić argumenty, że nie rozsyłało się spamu, w przypadku braku satysfakcjonującej odpowiedzi od dostawcy, można rozważyć zgłoszenie sprawy do odpowiednich organów, zajmujących się cyberprzestępczością, należy zebrać dowody, takie jak logi poczty czy skany systemu, aby wesprzeć swoje roszczenia.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Rozwiązaniem problemu z zablokowaną skrzynką pocztową może być weryfikacja komputera pod kątem złośliwego oprogramowania, które mogło przejąć kontrolę nad kontem, warto przeskanować system programem antywirusowym i antymalware, aby wykluczyć taką możliwość, należy też zmienić hasło do skrzynki pocztowej na silniejsze, składające się z kombinacji liter, cyfr i znaków specjalnych, można skontaktować się z dostawcą usług pocztowych, aby wyjaśnić sytuację i dowiedzieć się, co spowodowało blokadę, trzeba zapytać o szczegóły dotyczące podejrzanych wiadomości oraz przedstawić argumenty, że nie rozsyłało się spamu, w przypadku braku satysfakcjonującej odpowiedzi od dostawcy, można rozważyć zgłoszenie sprawy do odpowiednich organów, zajmujących się cyberprzestępczością, należy zebrać dowody, takie jak logi poczty czy skany systemu, aby wesprzeć swoje roszczenia.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close