Wirus w komputerze?

Pytanie na forumODP
Wirus w komputerze?
forumForum » Pytania komputerowe
flagData pytania:2021-11-23 18:10:38
flagAktualizacja:2025-09-09 04:59:22
ID: 6581f0206d781

Od jakiegoś czasu mam chyba wirusa, bo ładowanie stron jest irytująco powolne, do tego pojawiło się mnóstwo zakładek w przeglądarce i nie mogę ich usunąć. Jaki program antywirusowy pomoże? Czy może lepiej będzie oddać komputer do serwisu, nie chcę czegoś zepsuć. Przeglądam na nim internet, więc może stamtąd ściągnęłam wirusa.

Porada

Spowolnienie ładowania stron oraz nieusuwalne zakładki w przeglądarce wskazują na infekcję złośliwym oprogramowaniem. Zamiast ryzykować uszkodzenie, najpierw spróbuj użyć renomowanego, bezpłatnego narzędzia do skanowania i usuwania wirusów, pamiętając o jego aktualizacji przed uruchomieniem. Takie programy często radzą sobie z popularnymi zagrożeniami, nie wymagając specjalistycznej wiedzy. Jeśli to nie rozwiąże problemu, a obawy o uszkodzenie systemu są duże, najlepszym i najbezpieczniejszym rozwiązaniem będzie oddanie komputera do profesjonalnego serwisu. Specjaliści skutecznie usuną infekcję, przywrócą sprawność systemu, a także doradzą w kwestii przyszłej ochrony podczas przeglądania internetu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close