CO polecacie na suche ręce?

Pytanie na forumODP
CO polecacie na suche ręce?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-08 13:31:03
flagAktualizacja:2025-09-09 05:01:22
ID: 6581f01f2591f

Przychodzi jesień i chłodniejsze dni, a moje dłonie są bardzo szorstkie. Skóra na nich jest wciąż ściągnięta, co powoduje ból. Dodatkowo skóra się łuszczy. Czym mogę nawilżyć dłonie, aby zabezpieczyć je przed zimnem? Chciałabym, aby moje dłonie były gładkie i nawilżone. Czy macie domowe sposoby na maseczki lub kąpiele wodne, by wygładzić ręce?

Porada

Problem suchych, szorstkich i łuszczących się dłoni w chłodne dni wymaga intensywnego nawilżania i ochrony, co zniweluje ból. Rekomenduje się częste stosowanie bogatych kremów z masłem shea lub mocznikiem, aplikując je kilkakrotnie dziennie, szczególnie po myciu rąk. Na noc warto nałożyć grubszą warstwę pod bawełniane rękawiczki dla regeneracji. Pomocne będą domowe maseczki z naturalnych olejów, np. oliwy z oliwek, które odżywią skórę. Można też przygotować kojące kąpiele z siemieniem lnianym, dla ulgi i wygładzenia. Niezbędne jest noszenie ochronnych rękawiczek na zewnątrz, aby zabezpieczyć dłonie przed zimnem i wiatrem, utrzymując ich gładkość i nawilżenie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close