Co zrobić by rzęsy były gęste?

Pytanie na forumODP
Co zrobić by rzęsy były gęste?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-11-19 15:13:57
flagAktualizacja:2025-09-09 05:01:22
ID: 6581f0204563a

Moje rzęsy to porażka. Od lat przedłużałam je metodą 1:1, ale kiedy przestałam moje rzęsy są kruche, łamliwe, mogę powiedzieć, że prawie w ogóle ich nie ma. Co zrobić, żeby je wzmocnić? Znacie jakieś preparaty? A może istnieją domowe sposoby na porost i wzmocnienie rzęs? Polećcie coś, bo moje rzęsy są w opłakanym stanie.

Porada

Aby wzmocnić i zagęścić rzęsy po przedłużaniu, zaleca się konsultację z dermatologiem do oceny ich stanu. Skuteczne są specjalistyczne sera do rzęs, zawierające peptydy, biotynę i witaminy, stymulujące wzrost i wzmocnienie włosków. Kluczowe jest regularne stosowanie takich preparatów. Domowym sposobem na odżywienie jest delikatne wmasowywanie olejku rycynowego lub arganowego w linię rzęs przed snem, dla poprawy kondycji. Ważne jest również ostrożne usuwanie makijażu, unikanie tarcia oraz stosowanie łagodnych produktów. Zbilansowana dieta, bogata w witaminy i minerały, wspiera zdrowie rzęs. Regeneracja wymaga cierpliwości i konsekwencji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
A może po prostu ogolić je na zero? Spokój będziesz mieć ;)
Ocena: 1
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close