Połamane włosy

Pytanie na forumODP
Połamane włosy
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-21 21:34:19
flagAktualizacja:2025-09-09 05:23:25
ID: 6581f01f85e59

Przez to, że często farbowałam, prostowałam włosy i ściskałam je też mocno gumką są teraz w bardzo złej kondycji, połamane i zniszczone:/Nie wiem jak mam je ratować, polecicie proszę jakieś olejki, domowe sposoby lub odżywki? Dzięki z góry!

Porada

Zniszczone włosy wymagają kompleksowej regeneracji. Warto zastosować intensywne odżywki proteinowe oraz maski nawilżające, które skutecznie odbudują strukturę włosa. Regularne olejowanie, na przykład olejem arganowym lub kokosowym, głęboko odżywi i wzmocni pasma, ograniczając ich łamliwość. Zaleca się również unikanie wysokich temperatur i ciasnych upięć, aby włosy mogły się w pełni zregenerować. Domowe płukanki ziołowe, takie jak z rumianku, mogą dodatkowo wspomóc kondycję skóry głowy i włosów. Pamiętaj o delikatnym traktowaniu i cierpliwości w procesie odbudowy.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close