Jak zrobić rozświetlający makijaż?

Pytanie na forumODP
Jak zrobić rozświetlający makijaż?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-04 21:39:27
flagAktualizacja:2025-09-09 05:13:21
ID: 6581f01f06b2a

Bardzo ciekawi mnie tzw. Rozświetlający makijaż. Mam dość małe i blisko osadzone oczy, i podobno taki makijaż pomógłby mi w zamaskowaniu tego defektu. Proszę o pomoc co będzie mi potrzebne, tzn. Jakie kosmetyki powinnam kupić oraz rady, jak makijaż wykonać. Mam trochę kosmetyków w jasnych kolorach, ale też klasyczne jak czarny tusz i eyeliner. Dziękuję z góry.

Porada

Proponujemy rozpocząć od aplikacji bazy rozświetlającej oraz lekkiego podkładu, które nadadzą cerze świeży wygląd. Aby optycznie powiększyć i oddalić od siebie oczy, kluczowe jest nałożenie jasnego, perłowego cienia w ich wewnętrznych kącikach oraz pod łukiem brwiowym. Zewnętrzną część powieki warto podkreślić neutralnym cieniem, rozcierając go w kierunku skroni, a czarnym eyelinerem narysować kreskę od połowy oka, pogrubiając ją na zewnątrz. Mocne wytuszowanie rzęs i aplikacja rozświetlacza na kości policzkowe dopełnią całości.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close