Jak samemu farbować włosy?

Pytanie na forumODP
Jak samemu farbować włosy?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-09 15:51:57
flagAktualizacja:2025-09-09 05:11:21

Pytanie użytkownika

Powiem szczerze, że zdębiałam jak ostatnio płaciłam u fryzjerki za farbę i lekkie podcięcie włosów, kwota z kosmosu... to chyba naprawdę efekt ostatniego roku i przestojów w salonach. Czy robienie sobie samej koloryzacji włosów w domu jest trudne? Jak to zrobić krok po kroku? Myślę, że mogłoby mi to wyjść taniej po prostu.

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Aby samodzielnie farbować włosy w domu, należy zacząć od wyboru odpowiedniej farby, uwzględniając kolor wyjściowy i pożądany efekt, ważne jest przeprowadzenie próby alergicznej, aby uniknąć niepożądanych reakcji skórnych, następnie trzeba zabezpieczyć ubranie i skórę wokół włosów, używając rękawic i kremu ochronnego, aplikację farby rozpoczyna się od odrostów, a potem rozprowadza się ją na całej długości włosów, przestrzegając czasu podanego na opakowaniu, po upływie tego czasu farbę należy dokładnie spłukać letnią wodą, na koniec warto zastosować odżywkę do włosów farbowanych, która pomoże utrwalić kolor i nawilżyć włosy, pamiętając o dokładnym przestrzeganiu instrukcji producenta, można uzyskać satysfakcjonujący efekt koloryzacji w domowym zaciszu.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Aby samodzielnie farbować włosy w domu, należy zacząć od wyboru odpowiedniej farby, uwzględniając kolor wyjściowy i pożądany efekt, ważne jest przeprowadzenie próby alergicznej, aby uniknąć niepożądanych reakcji skórnych, następnie trzeba zabezpieczyć ubranie i skórę wokół włosów, używając rękawic i kremu ochronnego, aplikację farby rozpoczyna się od odrostów, a potem rozprowadza się ją na całej długości włosów, przestrzegając czasu podanego na opakowaniu, po upływie tego czasu farbę należy dokładnie spłukać letnią wodą, na koniec warto zastosować odżywkę do włosów farbowanych, która pomoże utrwalić kolor i nawilżyć włosy, pamiętając o dokładnym przestrzeganiu instrukcji producenta, można uzyskać satysfakcjonujący efekt koloryzacji w domowym zaciszu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0