Jak zrobić peeling w domu?

Pytanie na forumODP
Jak zrobić peeling w domu?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-24 11:33:11
flagAktualizacja:2025-09-09 05:13:21
ID: 6581f01faf594

Chciałabym zastosować peeling na skórę. Boję się sięgać po peelingi z drogerii, bo do tej pory każdy, który stosowałam podrażniał moją skórę. Pomyślałam, ze przygotowałabym peeling w domu. Podpowiedzcie jak się do tego zabrać? Macie sprawdzone przepisy na domowe peelingi? Najlepiej, jeśli będzie je można przygotować ze składników powszechnie dostępnych.

Porada

W odpowiedzi na potrzebę stworzenia delikatnego peelingu domowego, rekomendujemy użycie składników o łagodnym działaniu ściernym, minimalizujących podrażnienia. Jako bazę idealnie sprawdzi się olej kokosowy lub oliwa z oliwek, połączone z drobno zmielonym cukrem, płatkami owsianymi, lub fusami z kawy, powszechnie dostępnymi. Zawsze przeprowadź test na małym fragmencie skóry przed pełnym zastosowaniem, aby sprawdzić reakcję. Dodatek miodu lub jogurtu naturalnego może wzmocnić nawilżanie i ukoić skórę. Przygotowywanie peelingów na bieżąco gwarantuje ich świeżość i bezpieczeństwo, co jest kluczowe dla wrażliwej cery.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close