Co na zaczerwienienia na twarzy?

Pytanie na forumODP
Co na zaczerwienienia na twarzy?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-20 08:30:00
flagAktualizacja:2025-09-09 05:01:22
ID: 6581f01f69006

Od pewnego czasu mam problem z czerwonymi plamami na twarzy. Nie jest to związane z sytuacjami stresowymi czy zmianą temperatury. Zaczerwienienia pojawiają się na policzkach. Nie bardzo mogę je ukryć pod podkładem. MOżecie polecić krem, który pomoże mi z tym walczyć? A może macie domowe sposoby? Jakich podkładów używacie, które mogą pomóc ukryć?

Porada

W celu rozwiązania problemu zaczerwienień na twarzy, szczególnie na policzkach, które trudno ukryć makijażem, proponuje się kompleksowe podejście. Należy stosować kremy dedykowane skórze naczynkowej, zawierające składniki takie jak witamina K, arnika, co wzmocni naczynia i zredukuje rumień. Kluczowe jest również używanie łagodnych, nawilżających preparatów, wspierających barierę ochronną skóry. W makijażu pomocne będą zielone korektory neutralizujące czerwień, aplikowane przed podkładem, oraz lekkie podkłady mineralne, zapewniające skuteczne krycie. Jeśli problem będzie się utrzymywał, zalecana jest konsultacja z dermatologiem, co pozwoli na precyzyjną diagnozę i dobór terapii.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close