Zabiegi dla pani po czterdziestce
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-04 21:39:57 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:29:25 |
Niedawno skończyłam czterdzieści lat i chcę bardziej intensywnie niż zwykle zadbać o ciało. Szukam propozycji łatwych do wykonania w domu zabiegów ujędrniających skórę. Chodzi mi głównie o dłonie (widać na nich upływ czasu) i szyję, ale mogą być też ogólne. Będzie ok wszystko dot. Pielęgnacji ciała, twarzy. Mogę co jakiś czas odwiedzać gabinet kosmetyczny. Jakie zabiegi będą dla mnie najodpowiedniejsze?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Rozwiązaniem jest regularne stosowanie domowych peelingów na dłonie i szyję, które poprawią ukrwienie i usuną martwy naskórek, warto również zainwestować w kremy ujędrniające z kolagenem i witaminą C, nakładane codziennie rano i wieczorem, skuteczne będą też masaże dłoni i szyi z użyciem olejków, poprawiające elastyczność skóry, dodatkowo można rozważyć wizyty w gabinecie kosmetycznym na profesjonalne zabiegi, takie jak mezoterapia igłowa lub radiofrekwencja, stymulujące produkcję kolagenu, pamiętajmy o piciu dużej ilości wody i zdrowej diecie bogatej w antyoksydanty, wspomagających kondycję skóry od wewnątrz, ważna jest ochrona przed słońcem, stosujmy kremy z filtrem UV na dłonie i szyję, zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się skóry.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Rozwiązaniem jest regularne stosowanie domowych peelingów na dłonie i szyję, które poprawią ukrwienie i usuną martwy naskórek, warto również zainwestować w kremy ujędrniające z kolagenem i witaminą C, nakładane codziennie rano i wieczorem, skuteczne będą też masaże dłoni i szyi z użyciem olejków, poprawiające elastyczność skóry, dodatkowo można rozważyć wizyty w gabinecie kosmetycznym na profesjonalne zabiegi, takie jak mezoterapia igłowa lub radiofrekwencja, stymulujące produkcję kolagenu, pamiętajmy o piciu dużej ilości wody i zdrowej diecie bogatej w antyoksydanty, wspomagających kondycję skóry od wewnątrz, ważna jest ochrona przed słońcem, stosujmy kremy z filtrem UV na dłonie i szyję, zapobiegając przedwczesnemu starzeniu się skóry.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Jak zadbać o włosy? » | |
| library_books Czym myć twarz? » | |
| library_books Co na puszące się włosy? » |
|