Słabe i łamliwe paznokcie
| forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
| flag | Data pytania: | 2021-10-11 23:09:08 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:25:25 |
Moje paznokcie nigdy nie były jakieś wyjątkowo ładne, a teraz dodatkowo zaczęły się ciągle łamać. Nie dość, że nie mogę „wyhodować” paznokci o przyzwoitej długości, to jeszcze pojawiają się nieprzyjemne zadarcia aż do krwi. Co mogę stosować, żeby wzmocnić paznokcie? Dodam, że nigdy nie nosiłam tipsów ani nie robiłam hybryd.
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
W celu wzmocnienia słabych i łamliwych paznokci, zastosuj kompleksowe podejście. Zewnętrznie, regularnie używaj odżywek wzmacniających oraz nawilżających olejków, wmasowując je w płytkę paznokcia i skórki. Konieczna jest ochrona dłoni podczas prac domowych, używając rękawiczek, aby unikać kontaktu z detergentami. Wewnętrznie, zadbaj o zbilansowaną dietę, obfitującą w białko, witaminy A, E, z grupy B oraz minerały, takie jak cynk i żelazo. Rozważ także suplementację biotyną. Systematyczność tych działań przyniesie widoczną poprawę kondycji paznokci. Jeśli problem nadal się utrzymuje, wizyta u dermatologa może pomóc zidentyfikować przyczyny.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
W celu wzmocnienia słabych i łamliwych paznokci, zastosuj kompleksowe podejście. Zewnętrznie, regularnie używaj odżywek wzmacniających oraz nawilżających olejków, wmasowując je w płytkę paznokcia i skórki. Konieczna jest ochrona dłoni podczas prac domowych, używając rękawiczek, aby unikać kontaktu z detergentami. Wewnętrznie, zadbaj o zbilansowaną dietę, obfitującą w białko, witaminy A, E, z grupy B oraz minerały, takie jak cynk i żelazo. Rozważ także suplementację biotyną. Systematyczność tych działań przyniesie widoczną poprawę kondycji paznokci. Jeśli problem nadal się utrzymuje, wizyta u dermatologa może pomóc zidentyfikować przyczyny.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
| Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
|---|---|---|
| Brak przede wszystkim witamin, mikroelementów i minerałów... a to wszytko jest wynikiem złej diety i to od dłuższego już czasu. Wzmocnić możesz je wyłącznie odpowiednią dietą i suplementacją a to niestety potrwa aż nie odrosną nowe, ale efekt będzie tylko za jakiś czas... ilość ocen: 1 | ||
| library_books Jak dobrać sobie najlepszą fryzurę? » | |
| library_books Jak wybielić zęby? » | |
| library_books Jak wykonać makijaż na twarzy z trądzikiem? » |
|