Włosy w nosie, czy trzeba usuwać?

Pytanie na forumODP
Włosy w nosie, czy trzeba usuwać?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2022-02-17 00:39:29
flagAktualizacja:2025-09-09 05:28:25
ID: 6581f02189b9a

Miałam niedawno przykrą rozmowę ze znajomym, który wyznał, że obrzydzają go włosy u mnie w nosie. Później spędziłam kilka godzin przed lustrem, próbując zobaczyć i pozbyć się tych włosów – bezskutecznie. Nie wiem jak mam je zobaczyć i co gorsza usunąć. Czuję się teraz jak jakiś potwór. Czy istotnie są tam takie paskudne włosy?

Porada

Obecność owłosienia w nosie jest zjawiskiem całkowicie naturalnym, pełniącym ważną funkcję ochronną przed zanieczyszczeniami, dlatego niemiła uwaga nie powinna być powodem do kompleksów. Jeśli jednak widoczne włoski powodują dyskomfort, najbezpieczniejszym i najskuteczniejszym rozwiązaniem jest użycie dedykowanego trymera elektrycznego do nosa, który precyzyjnie i bezboleśnie je skraca. Aby ułatwić sobie zadanie, warto skorzystać z lusterka powiększającego oraz dobrego oświetlenia, co pozwoli dokładnie zlokalizować problematyczne owłosienie. Pamiętajmy, że jest to wyłącznie kwestia estetyki, a regularne przycinanie zamiast wyrywania jest zalecaną metodą dbania o ten obszar.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close