Peeling kawitacyjny czy są jakieś przeciwskazania?

Pytanie na forumODP
Peeling kawitacyjny czy są jakieś przeciwskazania?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-10-24 11:36:42
flagAktualizacja:2025-09-09 05:22:25
ID: 6581f01fafa3a

Chciałabym odżywić i oczyścić moją skórę, zwłaszcza, że po lecie jest bardzo przesuszona. Pomyślałam sobie, że dobrym rozwiązaniem będzie peeling kawitacyjny. Chciałabym go wykonać w gabinecie kosmetycznym. Czy peeling kawitacyjny może zastosować każdy? Mam suchą i bardzo wrażliwą skórę i boję, że ten typ peelingu tylko zaostrzy moje problemy skórne.

Porada

Rozważając peeling kawitacyjny dla suchej, bardzo wrażliwej skóry, kluczowa jest konsultacja z kosmetologiem, gdyż ten typ cery często stanowi przeciwwskazanie, mogąc zaostrzyć problemy skórne. Profesjonalista musi ocenić stan naskórka, identyfikując ryzyka i zapewniając bezpieczeństwo zabiegu. Zaoferuje on optymalne metody odżywienia i oczyszczenia, w tym łagodniejsze alternatywy, dopasowane do potrzeb skóry, gwarantując skuteczną i bezpieczną pielęgnację.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close