Co przygotować na rodzinny obiad?

Pytanie na forumODP
Co przygotować na rodzinny obiad?
forumForum » Pytania kulinarne
flagData pytania:2021-10-14 10:18:45
flagAktualizacja:2025-09-09 05:30:25
ID: 6581f01f5784c

Nie mam zupełnie pomysłu co przygotować na rodzinny obiad. Chciałabym, żeby był to obiad dwudaniowy. Nie chcę gotować rosołu czy flaków, chciałabym rodzinę czymś zaskoczyć. Macie przepis na smaczną i prostą w przygotowaniu zupę krem? Co na drugie podać? Dajcie pomysły na coś niecodziennego. No i oczywiście deser. Mam całkowitą pustkę w głowie.

Porada

Proponujemy dwudaniowy obiad rodzinny, który zaskoczy smakiem i prostotą wykonania, unikając tradycyjnych dań. Na pierwsze danie, zamiast rosołu, rozważ krem z pieczonej papryki z nutą chilli i grzankami, jego aksamitna konsystencja oraz intensywny kolor zachwycą wszystkich. Drugie danie to polędwiczki wieprzowe faszerowane suszonymi pomidorami i serem feta, podane z puree z batatów i szparagami, to połączenie smaków jest niezwykłe, a przygotowanie nie sprawi trudności. Na deser proponujemy lekką panna cottę z sosem malinowym, która idealnie dopełni posiłek, jej elegancki wygląd i delikatność zadowolą każdego gościa.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close