Jak zrobić dobrego grzańca w domu?

forum | Forum » Pytania kulinarne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-25 18:10:57 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:36:24 |
Lubię bardzo napić się jesienią i zimą grzanego wina:) Macie jakieś sprawdzone sposoby na pysznego domowego grzańca? Co dodajecie?
Aby przygotować aromatycznego grzańca, warto wybrać dobrej jakości czerwone wino, najlepiej owocowe i niezbyt tanie, następnie dodać przyprawy korzenne, takie jak cynamon, goździki, imbir i kardamon, które nadadzą mu charakterystyczny smak i zapach, można również dodać plasterki pomarańczy, cytryny lub jabłka, aby wzbogacić smak owocowymi nutami, całość podgrzewamy na małym ogniu, uważając, aby nie doprowadzić do wrzenia, ponieważ alkohol wyparuje, a smak się pogorszy, na koniec, dla słodszego smaku, można dodać miód lub cukier trzcinowy, pamiętając o umiarze, aby nie przesłodzić napoju, gotowy grzaniec najlepiej podawać na ciepło, w grubościennych szklankach lub kubkach, udekorowany plasterkiem pomarańczy lub laską cynamonu, to idealny napój na chłodne wieczory.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Goździki, pomarańcza, cynamom i orzechy (jak ktoś lubi mogą to być również rodzynki, migdały itp.) Ocena: 0 |
library_books Jak mrozić kalafior? » | |
library_books Przepis na uszka świąteczne » | |
library_books Kto ma przepis na idealne gofr? » |
|