Co jest dobre na kaca?

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-09-23 16:42:45 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:02:23 |
Na ostatniej imprezie zdecydowanie przesadziłam z alkoholem, bo kolejnego dnia praktycznie nie wstałam z łóżka. Głowa mi pękała i bardzo żałowałam, że nie zastopowałam w odpowiednim momencie. Macie może jakieś sprawdzone sposoby na kaca?
Proponuję kompleksowe podejście do złagodzenia kaca i jego prewencji. Na obecne dolegliwości, priorytetem jest intensywne nawadnianie organizmu. Pij dużo wody z elektrolitami, uzupełniając sole. Spożyj lekkostrawny posiłek, na przykład tosty lub rosół, dla stabilizacji cukru i ukojenia żołądka. Zapewnij sobie maksymalny odpoczynek i sen dla regeneracji. Ból głowy złagodzi lek przeciwbólowy. W przyszłości, kluczowe jest umiarkowanie w spożywaniu alkoholu. Pamiętaj o jedzeniu przed i w trakcie picia, przeplataj napoje alkoholowe wodą, minimalizując ryzyko kaca. Najlepsze lekarstwo to unikanie poprzez świadome picie.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Na pewno dużo wody, elektrolity, świeże powietrze czyli jakiś spacer, no i tabletka przeciwbólowa. Z jedzeniem to różnie bywa, jedni nie są w stanie zjeść nic, inni po jakimś tłustym posiłku szybko dochodzą do siebie. Czasem pomaga też leczenie klina klinem, czyli niewielka ilośc alkoholu ;) Ocena: 0 |
library_books Jak wyzbyć się niechęci do jesieni? » | |
library_books Jaki prezent na ślub? » | |
library_books Gdzie poznać milionera? » |
|