Co jest dobre na kaca?

Pytanie na forumODP
Co jest dobre na kaca?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-09-23 16:42:45
flagAktualizacja:2025-09-09 06:02:23
ID: 6581f01ea6b0f

Na ostatniej imprezie zdecydowanie przesadziłam z alkoholem, bo kolejnego dnia praktycznie nie wstałam z łóżka. Głowa mi pękała i bardzo żałowałam, że nie zastopowałam w odpowiednim momencie. Macie może jakieś sprawdzone sposoby na kaca?

Porada

Proponuję kompleksowe podejście do złagodzenia kaca i jego prewencji. Na obecne dolegliwości, priorytetem jest intensywne nawadnianie organizmu. Pij dużo wody z elektrolitami, uzupełniając sole. Spożyj lekkostrawny posiłek, na przykład tosty lub rosół, dla stabilizacji cukru i ukojenia żołądka. Zapewnij sobie maksymalny odpoczynek i sen dla regeneracji. Ból głowy złagodzi lek przeciwbólowy. W przyszłości, kluczowe jest umiarkowanie w spożywaniu alkoholu. Pamiętaj o jedzeniu przed i w trakcie picia, przeplataj napoje alkoholowe wodą, minimalizując ryzyko kaca. Najlepsze lekarstwo to unikanie poprzez świadome picie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Na pewno dużo wody, elektrolity, świeże powietrze czyli jakiś spacer, no i tabletka przeciwbólowa. Z jedzeniem to różnie bywa, jedni nie są w stanie zjeść nic, inni po jakimś tłustym posiłku szybko dochodzą do siebie. Czasem pomaga też leczenie klina klinem, czyli niewielka ilośc alkoholu ;)
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close