Jak zadbać o skórę na wakacjach?

forum | Forum » Pytania kosmetycze | |
flag | Data pytania: | 2021-09-23 15:19:18 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 05:12:21 |
Niedługo wyjeżdżam na tygodniowe wakacje all inclusive, nie ukrywam czekałam na to cały rok. Uwielbiam się opalać i leżeć na plaży, ale wiem, że nie jest to dobre dla mojej skóry. Co jeszcze warto stosować oprócz kremu do opalania?
Aby chronić skórę podczas wakacji all inclusive, należy stosować krem z wysokim filtrem UV regularnie, szczególnie po kąpieli, warto też nosić kapelusz i okulary przeciwsłoneczne, które ochronią przed słońcem, ważne jest unikanie słońca w godzinach największego nasilenia, czyli między 11:00 a 15:00, dobrze jest nawilżać skórę po opalaniu, stosując balsamy lub mleczka, należy pamiętać o piciu dużej ilości wody, by nawodnić organizm od wewnątrz, warto rozważyć stosowanie kosmetyków z antyoksydantami, które neutralizują wolne rodniki, można też sięgnąć po odzież ochronną, zapewniającą dodatkową barierę dla promieniowania UV, pamiętajmy o delikatnym oczyszczaniu skóry po dniu spędzonym na plaży, aby usunąć sól i piasek, istotne jest obserwowanie skóry, aby wcześnie wykryć ewentualne zmiany.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books żele do wybielania zębów opinie » | |
library_books Ratunku! Muszę skutecznie zakryć niedoskonałości » | |
library_books Co jest dobre na rozstępy? » |
|