Czym się różnią paznokcie hybrydowe od żeli?

Pytanie na forumODP
Czym się różnią paznokcie hybrydowe od żeli?
forumForum » Pytania kosmetycze
flagData pytania:2021-09-23 15:23:30
flagAktualizacja:2025-09-09 05:05:47
ID: 6581f01ea6128

Chciałabym zrobić sobie paznokcie, mam juz dość odpryskujących lakierów, próbowałam różnych i ciągle to samo. Nie wiem tylko czym się różnią hybrydy od żeli? Które z nich lepiej zrobić?

Porada

Rozważając trwałość manicure, warto przyjrzeć się różnicom między hybrydą a żelem, hybryda jest cieńsza, mniej obciąża płytkę paznokcia, aplikacja jest szybsza, usuwanie łatwiejsze, jednak żel zapewnia większą trwałość, możliwość przedłużenia paznokci, wzmocnienia ich struktury, wybór zależy od kondycji paznokci, oczekiwanego efektu, żel sprawdzi się przy słabych paznokciach, wymagających wzmocnienia, hybryda będzie odpowiednia dla osób z mocnymi paznokciami, szukających trwałego, naturalnego efektu, warto skonsultować się ze stylistką paznokci, która doradzi najlepsze rozwiązanie, uwzględniając indywidualne potrzeby, preferencje.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close