Czym zakleić dziurki w ścianie

Pytanie na forumODP
Czym zakleić dziurki w ścianie
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-12-13 22:22:57
flagAktualizacja:2025-09-09 06:13:23
ID: 6581f020dc0d4

Zawsze miałem plakaty w pokoju i niestety przyczepiałem je pineskami. Teraz są w ścianach mniejsze i większe dziurki. Malowanie nie pomaga, ciągle je widać, ewentualnie na chwile znikają tuż po remoncie. Czym je przykryć na dłużej, nie chcę ciągle stosować naklejek, bo ściany są brzydkie przez to i bardziej się niszczą.

Porada

Aby trwale zakryć dziurki po pineskach, zastosuj odpowiednie materiały i techniki. Małe otwory wypełnij akrylem malarskim, wciskając go precyzyjnie i usuwając nadmiar. Większe ubytki wymagają gotowej masy szpachlowej lub gipsu, nakładanego warstwami z uwzględnieniem czasu schnięcia. Po wyschnięciu, delikatnie przeszlifuj naprawione miejsca drobnym papierem ściernym, uzyskując gładką powierzchnię. Następnie, pomaluj naprawione fragmenty lub całą ścianę. To zapewni jednolity wygląd i trwałe ukrycie dziurek, eliminując potrzebę naklejek i poprawiając estetykę na długo.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close