Gdzie kłaść telefon w nocy?

Pytanie na forumODP
Gdzie kłaść telefon w nocy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-01-28 10:56:24
flagAktualizacja:2025-09-09 06:18:22
ID: 6581f02143098

Czytałam, że komuś w nocy wybuchła bateria w telefonie, co spowodowało obrażenia twarzy i ciała. Boję się, że też może mi się coś takiego przytrafić. Czy, jeśli położę telefon na stoliku nocnym będę w miarę bezpieczna? Czy wybuchnąć może tylko włączony telefon? Czasami jest mi potrzebny, bo używam budzika.

Porada

Aby zminimalizować ryzyko, sugeruję odkładanie telefonu na noc z dala od łóżka, na przykład na podłodze przy ścianie, z dala od materiałów łatwopalnych, ważne jest regularne sprawdzanie stanu baterii, czy nie jest spuchnięta lub uszkodzona, dodatkowo można rozważyć wyłączanie telefonu na noc, jeśli nie jest potrzebny budzik, alternatywnie warto użyć tradycyjnego budzika, aby uniknąć trzymania telefonu blisko ciała, jeśli jednak budzik w telefonie jest niezbędny, należy upewnić się, że telefon jest umieszczony na twardej, niepalnej powierzchni, a pomieszczenie jest dobrze wentylowane, zmniejszy to potencjalne zagrożenie w przypadku awarii baterii, pamiętajmy, że nawet wyłączony telefon może stanowić ryzyko, choć mniejsze, dlatego bezpieczna odległość i odpowiednie warunki przechowywania są kluczowe.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close