Hałaśliwy brat

Pytanie na forumODP
Hałaśliwy brat
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-22 23:26:13
flagAktualizacja:2025-09-09 06:20:22
ID: 6581f0205f530

Mój brat jest dwa lata młodszy i ma pokój naprzeciw mojego. Jest spoko i ogólnie grzeczny, tylko ma bardzo donośny głos i jak rozmawia z kimś wszystko słychać w moim pokoju. Czasami mnie budzi, jeśli wstaje wcześniej i rozmawia. Upomnienia nie pomagają, bo twierdzi, że taki już jest. Podsuńcie jakieś tanie pomysły na wygłuszenie pokoju: (

Porada

Problem hałaśliwego brata rozwiążesz, łącząc tanie wygłuszenie z komunikacją. Uszczelnij drzwi taśmami, powieś grube zasłony, połóż dywan, by pochłonąć hałas. Przestaw ciężkie regały z książkami pod wspólną ścianę, tworząc barierę akustyczną. Przeprowadź spokojną rozmowę, wyjaśniając, że jego głośny głos, zwłaszcza rano, zakłóca Twój sen. Poproś o obniżanie tonu, sugerując słuchawki podczas rozmów. Dla własnego spokoju, użyj zatyczek do uszu lub generatora białego szumu, by zapewnić sobie sen.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedziOceń
Kup sobie stopery na noc :)
Ocena: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close