Zawód dla mnie?

Pytanie na forumODP
Zawód dla mnie?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-22 23:26:39
flagAktualizacja:2025-09-09 06:54:20
ID: 6581f0205f909

W tym roku zdaję maturę i jeszcze nie wiem w jakim zawodzie chcę pracować. Wszystkie dziewczyny z roku już mają upatrzone studia, ja znalazłam kilka fajnych uczelni, ale nie potrafię zdecydować się na żaden kierunek. Lubię pracę z ludźmi, nie mam zdolności do przedmiotów ścisłych, ale języki ogarniam nieźle.

Porada

Proponujemy rozwiązanie polegające na świadomym połączeniu Pani największych atutów, czyli zdolności językowych oraz naturalnej chęci do pracy z ludźmi. Warto skoncentrować poszukiwania na kierunkach humanistycznych i społecznych, takich jak filologie obce, lingwistyka stosowana, turystyka międzynarodowa czy komunikacja międzykulturowa, ponieważ one najlepiej wykorzystują ten potencjał. Cennym wsparciem może okazać się wizyta u doradcy zawodowego, który poprzez profesjonalne testy predyspozycji pomoże w podjęciu ostatecznej decyzji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close