Dostałam pozew rozowody

Pytanie na forumODP
Dostałam pozew rozowody
forumForum » Pytania prawnicze
flagData pytania:2021-11-22 20:02:28
flagAktualizacja:2025-09-09 07:09:22
ID: 6581f0205e6d6

Mój mąż zaczął mnie zdradzać kilka miesięcy temu. 3 tygodnie temu wyprowadził się do kochanki. Wczoraj otrzymałam od niego pozew rozwodowy. Jestem załamana. Wiem, że mnie skrzywdził, ale nie umiem pogodzić się z tym, że to już koniec. Czy powinnam wynająć prawnika? Sama chyba przez to nie przebrnę.

Porada

Konieczne jest rozważenie skorzystania z pomocy prawnika, ponieważ sytuacja jest emocjonalnie trudna i skomplikowana prawnie, rozwód wiąże się z wieloma aspektami, takimi jak podział majątku i ewentualne alimenty, dlatego profesjonalna reprezentacja może zapewnić ochronę interesów, prawnik pomoże zrozumieć procedury, zgromadzić dowody zdrady męża, co może wpłynąć na orzeczenie o winie, a w konsekwencji na podział majątku, warto skonsultować się z kilkoma prawnikami, aby wybrać osobę, która wzbudza zaufanie i ma doświadczenie w sprawach rozwodowych, należy pamiętać, że szybkie działanie jest istotne, ponieważ terminy sądowe mogą być krótkie, a brak reakcji może skutkować niekorzystnymi decyzjami.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close