Dostałam pozew rozowody

forum | Forum » Pytania prawnicze | |
flag | Data pytania: | 2021-11-22 20:02:28 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 07:09:22 |
Mój mąż zaczął mnie zdradzać kilka miesięcy temu. 3 tygodnie temu wyprowadził się do kochanki. Wczoraj otrzymałam od niego pozew rozwodowy. Jestem załamana. Wiem, że mnie skrzywdził, ale nie umiem pogodzić się z tym, że to już koniec. Czy powinnam wynająć prawnika? Sama chyba przez to nie przebrnę.
Konieczne jest rozważenie skorzystania z pomocy prawnika, ponieważ sytuacja jest emocjonalnie trudna i skomplikowana prawnie, rozwód wiąże się z wieloma aspektami, takimi jak podział majątku i ewentualne alimenty, dlatego profesjonalna reprezentacja może zapewnić ochronę interesów, prawnik pomoże zrozumieć procedury, zgromadzić dowody zdrady męża, co może wpłynąć na orzeczenie o winie, a w konsekwencji na podział majątku, warto skonsultować się z kilkoma prawnikami, aby wybrać osobę, która wzbudza zaufanie i ma doświadczenie w sprawach rozwodowych, należy pamiętać, że szybkie działanie jest istotne, ponieważ terminy sądowe mogą być krótkie, a brak reakcji może skutkować niekorzystnymi decyzjami.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Co należy się dziecku po śmierci ojca? » | |
library_books Jaki adwokat z Wrocławia? » | |
library_books Chcę kupić działkę, jak to wygląda z załatwieniami? » |
|