Jak być lubianym w szkole?

Pytanie na forumODP
Jak być lubianym w szkole?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-19 18:58:27
flagAktualizacja:2025-09-09 06:22:21
ID: 6581f020487b1

Chciałbym być bardziej lubiany w szkole tak jak inni kumple z mojej klasy. Ja jestem bardziej typem samotnika i przez to mam niewielu znajomych. Jak mógłbym to zmienić?

Porada

Aby poprawić relacje w szkole, warto zacząć od okazywania zainteresowania innym, słuchać uważnie, zadawać pytania, angażować się w rozmowy, okazywać empatię, unikać negatywnych komentarzy, dbać o pozytywną atmosferę, proponować pomoc w nauce, dołączać do grup zainteresowań, rozwijać własne pasje, dzielić się nimi z innymi, uczestniczyć w szkolnych wydarzeniach, być otwartym na nowe znajomości, dbać o wygląd zewnętrzny, zachowywać się uprzejmie, szanować innych, pamiętać o uśmiechu, okazywać szczerość, unikać konfliktów, rozwiązywać spory pokojowo, być sobą, nie udawać kogoś innego, akceptować różnice, znajdować wspólne tematy, budować relacje krok po kroku, nie zrażać się początkowymi niepowodzeniami, być cierpliwym, konsekwentnym, otwartym na kompromisy, pamiętać o pozytywnym nastawieniu, wierzyć w siebie, dążyć do celu, cieszyć się każdą chwilą, spędzoną z innymi.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close