Jak myć białe szafki w kuchni?

Pytanie na forumODP
Jak myć białe szafki w kuchni?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-13 10:21:51
flagAktualizacja:2025-09-09 06:24:21
ID: 6581f01f4a843

Zamarzyła mi się biało - czarna kuchnia. Postawiłam na białe szafki. Fronty mają połysk. Zastanawiam się czym je myć, aby nie było na nich smug i zabrudzeń. Czy przecieracie fronty szafek codziennie czy myjecie podczas gruntownych porządków. Jakie środki polecacie? Do tej pory myłam szafki ciepłą wodą, ale na widzę, że osad nadal zostaje na szafkach.

Porada

Aby skutecznie czyścić białe, połyskujące fronty szafek kuchennych bez smug i osadów, zaleca się użycie delikatnych płynów do powierzchni na wysoki połysk lub roztworu wody z płynem do naczyń. Niezbędna jest miękka ściereczka z mikrofibry. Po umyciu zawsze natychmiast wycieraj powierzchnię do sucha drugą, czystą mikrofibrą, co zapobiegnie powstawaniu zacieków. Codzienne, lekkie przetarcie frontów wilgotną mikrofibrą utrzyma ich wygląd, gruntowne mycie można przeprowadzać rzadziej. Unikaj agresywnych, ściernych środków chemicznych oraz szorstkich gąbek, aby nie uszkodzić delikatnej, połyskującej powierzchni i zachować jej blask.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close