Jak napisać CV?

Pytanie na forumODP
Jak napisać CV?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-01 21:13:26
flagAktualizacja:2025-09-09 06:24:21
ID: 6581f01ef35e1

W internecie jest tylko różnych opinii i wzorów, że ja już sama nie wiem... Jak powinno się napisać dobre CV? Wydaje mi się, że z moim jest coś nie tak, bo nikt nie odpowiada na moją aplikację, a wysłałam już naprawdę dużo... Pomóżcie proszę!

Porada

Proponujemy rozwiązanie problemu poprzez stworzenie CV skupionego na rezultatach i dopasowaniu do oferty pracy. Należy zacząć dokument od krótkiego podsumowania zawodowego, które podkreśli kluczowe kompetencje i cel zawodowy. W opisie doświadczenia konieczne jest zastąpienie listy obowiązków wymiernymi osiągnięciami, najlepiej popartymi konkretnymi liczbami, co pokazuje realną wartość dla pracodawcy. Każde wysłane CV musi być precyzyjnie dostosowane do ogłoszenia, uwzględniając zawarte w nim słowa kluczowe. Finalnie, przejrzysty i profesjonalny układ graficzny bez zbędnych ozdobników ułatwi rekruterowi szybką analizę i zachęci do kontaktu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close