Jak napisać CV?

Pytanie na forumODP
Jak napisać CV?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-01 21:13:26
flagAktualizacja:2025-09-09 06:24:21

Pytanie użytkownika

W internecie jest tylko różnych opinii i wzorów, że ja już sama nie wiem... Jak powinno się napisać dobre CV? Wydaje mi się, że z moim jest coś nie tak, bo nikt nie odpowiada na moją aplikację, a wysłałam już naprawdę dużo... Pomóżcie proszę!

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Proponujemy rozwiązanie problemu poprzez stworzenie CV skupionego na rezultatach i dopasowaniu do oferty pracy. Należy zacząć dokument od krótkiego podsumowania zawodowego, które podkreśli kluczowe kompetencje i cel zawodowy. W opisie doświadczenia konieczne jest zastąpienie listy obowiązków wymiernymi osiągnięciami, najlepiej popartymi konkretnymi liczbami, co pokazuje realną wartość dla pracodawcy. Każde wysłane CV musi być precyzyjnie dostosowane do ogłoszenia, uwzględniając zawarte w nim słowa kluczowe. Finalnie, przejrzysty i profesjonalny układ graficzny bez zbędnych ozdobników ułatwi rekruterowi szybką analizę i zachęci do kontaktu.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Proponujemy rozwiązanie problemu poprzez stworzenie CV skupionego na rezultatach i dopasowaniu do oferty pracy. Należy zacząć dokument od krótkiego podsumowania zawodowego, które podkreśli kluczowe kompetencje i cel zawodowy. W opisie doświadczenia konieczne jest zastąpienie listy obowiązków wymiernymi osiągnięciami, najlepiej popartymi konkretnymi liczbami, co pokazuje realną wartość dla pracodawcy. Każde wysłane CV musi być precyzyjnie dostosowane do ogłoszenia, uwzględniając zawarte w nim słowa kluczowe. Finalnie, przejrzysty i profesjonalny układ graficzny bez zbędnych ozdobników ułatwi rekruterowi szybką analizę i zachęci do kontaktu.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0