Jak napisać list motywacyjny?

Pytanie na forumODP
Jak napisać list motywacyjny?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-09-24 18:20:40
flagAktualizacja:2025-09-09 06:24:21
ID: 6581f01eb0b1e

Wysłałam CV na ofertę pracy i dostałam meila zwrotnego, że proszą o dosłanie listu motywacyjnego. Nie wiem jak go napisać... Czy musi on być jakiś długi i bardzo szczegółowy?

Porada

Przygotowanie listu motywacyjnego jest kluczowe, ponieważ uzupełnia on CV, prezentując Twoją motywację oraz dopasowanie do konkretnego stanowiska, nie musi być on obszerny, wystarczy jedna strona A4, ale powinien być precyzyjny, spersonalizowany, adresując wymagania z ogłoszenia, w liście warto podkreślić, dlaczego to właśnie ta oferta jest dla Ciebie interesująca, jakie posiadasz kluczowe umiejętności, doświadczenia, które odpowiadają profilowi poszukiwanego pracownika, warto unikać powtarzania treści z CV, skupiając się raczej na rozwinięciu wybranych aspektów, pokazując entuzjazm, gotowość do podjęcia wyzwań, to pozwoli wyróżnić Twoją kandydaturę, zapraszając do dalszych etapów rekrutacji.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close