Jak odmówić wesela?

Pytanie na forumODP
Jak odmówić wesela?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-24 11:37:45
flagAktualizacja:2025-09-09 06:25:21
Pytanie użytkownika

Dostałam zaproszenie na wesele od mojej koleżanki z pracy, trochę się zdziwiłam, owszem mamy dobry kontakt, ale nie aż taki bliski. Nie chce za bardzo iść, troche kiepsko finansowo ostatnio stoję żeby wydawać pieniądze na takie imprezy. Jak mam jej odmówić tak żeby się nie obraziła?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby odmówić udziału w weselu koleżanki z pracy, można wyrazić wdzięczność za zaproszenie, podkreślając pozytywne relacje, tłumacząc swoją sytuację finansową, która uniemożliwia uczestnictwo, proponując alternatywne świętowanie w mniejszym gronie, na przykład spotkanie po weselu, wręczenie skromnego upominku, zapewniając o dobrych myślach i życzeniach dla młodej pary, unikając wymówek, które mogłyby urazić, skupiając się na szczerości i pozytywnym tonie, wyrażając żal z powodu niemożności uczestniczenia w uroczystości, oferując pomoc w przygotowaniach przedślubnych, jeśli to możliwe, aby zrekompensować brak obecności.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby odmówić udziału w weselu koleżanki z pracy, można wyrazić wdzięczność za zaproszenie, podkreślając pozytywne relacje, tłumacząc swoją sytuację finansową, która uniemożliwia uczestnictwo, proponując alternatywne świętowanie w mniejszym gronie, na przykład spotkanie po weselu, wręczenie skromnego upominku, zapewniając o dobrych myślach i życzeniach dla młodej pary, unikając wymówek, które mogłyby urazić, skupiając się na szczerości i pozytywnym tonie, wyrażając żal z powodu niemożności uczestniczenia w uroczystości, oferując pomoc w przygotowaniach przedślubnych, jeśli to możliwe, aby zrekompensować brak obecności.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close