Jak pozbyć się myszy?

Pytanie na forumODP
Jak pozbyć się myszy?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-10-08 13:08:15
flagAktualizacja:2025-09-09 06:26:20
ID: 6581f01f2420a

W mojej piwnicy zalęgły się myszy. Zrobiło się zimno i zaczęły wędrować w poszukiwaniu ciepła. Nie miałabym nic przeciwko, gdyby nie obgryzały wszystkiego, co znajduje się w piwnicy. Mam pogryzione mąki, ryże, kasze. Zaczyna mnie to drażnić. Macie sposoby na pozbycie się tych gryzoni z piwnicy? Nie chciałabym używać chemii, gdyż mam małe dzieci.

Porada

Aby pozbyć się myszy z piwnicy bez chemii, należy podjąć kompleksowe działania. Dokładnie uszczelnij wszystkie otwory i szczeliny w ścianach oraz wokół instalacji, blokując gryzoniom dostęp. Zastosuj pułapki żywołapne, umożliwiające humanitarne schwytanie i wypuszczenie gryzoni. Produkty spożywcze, jak mąka czy kasze, przechowuj w szczelnych, twardych pojemnikach, aby odciąć im pożywienie. Regularne sprzątanie piwnicy, usuwanie resztek jedzenia i utrzymywanie porządku, znacząco zmniejszy atrakcyjność miejsca dla myszy, zniechęcając je do przebywania.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close