Przeprosiny dla przyjaciółki

Pytanie na forumODP
Przeprosiny dla przyjaciółki
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-23 19:37:58
flagAktualizacja:2025-09-09 06:43:20
Pytanie użytkownika

Pokłóciłam się z moją najlepszą przyjaciółką, bo miałyśmy jechać w góry i dawno to planowałyśmy, a ona w ostatnim momencie odwołała. Teraz mi głupio, bo w sumie to tylko wyjazd, ale nie wiem co jej napisać na przeprosiny?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Aby załagodzić konflikt z przyjaciółką, proponuję szczere przeprosiny, wyrażające żal z powodu kłótni, warto podkreślić, że przyjaźń jest ważniejsza niż wyjazd, można zaproponować alternatywne rozwiązanie, na przykład inny termin wycieczki, wspólne spędzenie czasu w inny sposób, istotne jest okazanie zrozumienia dla jej sytuacji, przeprosiny powinny być osobiste, unikajmy ogólników, wyraźmy troskę o jej samopoczucie, zapytajmy, czy możemy coś zrobić, aby naprawić relacje, można dodać drobny gest, na przykład ulubiony smakołyk, ręcznie napisany list, pokazując, że naprawdę nam zależy, pamiętajmy o tonie wypowiedzi, powinien być ciepły, pełen empatii, zakończmy przeprosiny pozytywnym akcentem, wyrażając nadzieję na szybkie pogodzenie się.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Aby załagodzić konflikt z przyjaciółką, proponuję szczere przeprosiny, wyrażające żal z powodu kłótni, warto podkreślić, że przyjaźń jest ważniejsza niż wyjazd, można zaproponować alternatywne rozwiązanie, na przykład inny termin wycieczki, wspólne spędzenie czasu w inny sposób, istotne jest okazanie zrozumienia dla jej sytuacji, przeprosiny powinny być osobiste, unikajmy ogólników, wyraźmy troskę o jej samopoczucie, zapytajmy, czy możemy coś zrobić, aby naprawić relacje, można dodać drobny gest, na przykład ulubiony smakołyk, ręcznie napisany list, pokazując, że naprawdę nam zależy, pamiętajmy o tonie wypowiedzi, powinien być ciepły, pełen empatii, zakończmy przeprosiny pozytywnym akcentem, wyrażając nadzieję na szybkie pogodzenie się.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close