Przeprosiny dla przyjaciółki
| forum | Forum » Pytania ogólne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 19:37:58 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:43:20 |
Pokłóciłam się z moją najlepszą przyjaciółką, bo miałyśmy jechać w góry i dawno to planowałyśmy, a ona w ostatnim momencie odwołała. Teraz mi głupio, bo w sumie to tylko wyjazd, ale nie wiem co jej napisać na przeprosiny?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Aby załagodzić konflikt z przyjaciółką, proponuję szczere przeprosiny, wyrażające żal z powodu kłótni, warto podkreślić, że przyjaźń jest ważniejsza niż wyjazd, można zaproponować alternatywne rozwiązanie, na przykład inny termin wycieczki, wspólne spędzenie czasu w inny sposób, istotne jest okazanie zrozumienia dla jej sytuacji, przeprosiny powinny być osobiste, unikajmy ogólników, wyraźmy troskę o jej samopoczucie, zapytajmy, czy możemy coś zrobić, aby naprawić relacje, można dodać drobny gest, na przykład ulubiony smakołyk, ręcznie napisany list, pokazując, że naprawdę nam zależy, pamiętajmy o tonie wypowiedzi, powinien być ciepły, pełen empatii, zakończmy przeprosiny pozytywnym akcentem, wyrażając nadzieję na szybkie pogodzenie się.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Aby załagodzić konflikt z przyjaciółką, proponuję szczere przeprosiny, wyrażające żal z powodu kłótni, warto podkreślić, że przyjaźń jest ważniejsza niż wyjazd, można zaproponować alternatywne rozwiązanie, na przykład inny termin wycieczki, wspólne spędzenie czasu w inny sposób, istotne jest okazanie zrozumienia dla jej sytuacji, przeprosiny powinny być osobiste, unikajmy ogólników, wyraźmy troskę o jej samopoczucie, zapytajmy, czy możemy coś zrobić, aby naprawić relacje, można dodać drobny gest, na przykład ulubiony smakołyk, ręcznie napisany list, pokazując, że naprawdę nam zależy, pamiętajmy o tonie wypowiedzi, powinien być ciepły, pełen empatii, zakończmy przeprosiny pozytywnym akcentem, wyrażając nadzieję na szybkie pogodzenie się.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Czy warto jechać na Erasmusa? » | |
| library_books Farbujące spodnie » | |
| library_books Gdzie na spotkanie z kolegą? » |
|