Jak uprać tapicerkę łóżeczka?

Pytanie na forumODP
Jak uprać tapicerkę łóżeczka?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-11-23 08:28:15
flagAktualizacja:2025-09-09 06:28:20
ID: 6581f020639b3

Mam pytanie. Łóżeczko po starszym synku złożyłam i schowałam na strych. Teraz chciałam złożyć je dla nowego członka rodziny, ale łóżeczko złapało "zapaszek" ze strychu. Macie pomysł jak to wyprać? Niestety nie da się tapicerki zdjąć i wrzucić do pralki. Są jakieś delikatne środki, dzięki, którym odświeżę łóżeczko i pozbędę się zapachu?

Porada

Proponuje gruntowne odkurzenie tapicerki łóżeczka, to pierwszy krok. Na nieprzyjemny zapach można zastosować pastę z sody oczyszczonej, pozostawić, potem odkurzyć, lub roztwór wody z octem (1:1), delikatnie przecierając nim powierzchnię, albo dziecięcy środek do tapicerki. Zawsze testować preparat na niewidocznym fragmencie, by uniknąć odbarwień. Aplikować lekko wilgotną ściereczką, unikać przemoczenia tkaniny, co zapobiega pleśni. Po czyszczeniu, wysuszyć łóżeczko na świeżym powietrzu, w słońcu lub wentylowanym miejscu, to usunie zapach i zapewni higienę.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close