Jak uprać tapicerkę łóżeczka?
| forum | Forum » Pytania ogólne | |
| flag | Data pytania: | 2021-11-23 08:28:15 |
| flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:28:20 |
Mam pytanie. Łóżeczko po starszym synku złożyłam i schowałam na strych. Teraz chciałam złożyć je dla nowego członka rodziny, ale łóżeczko złapało "zapaszek" ze strychu. Macie pomysł jak to wyprać? Niestety nie da się tapicerki zdjąć i wrzucić do pralki. Są jakieś delikatne środki, dzięki którym odświeżę łóżeczko i pozbędę się zapachu?
Pytanie przesłane przez użytkownika.Porady dostępne poniżej.
Proponuje gruntowne odkurzenie tapicerki łóżeczka, to pierwszy krok. Na nieprzyjemny zapach można zastosować pastę z sody oczyszczonej, pozostawić, potem odkurzyć, lub roztwór wody z octem (1:1), delikatnie przecierając nim powierzchnię, albo dziecięcy środek do tapicerki. Zawsze testować preparat na niewidocznym fragmencie, by uniknąć odbarwień. Aplikować lekko wilgotną ściereczką, unikać przemoczenia tkaniny, co zapobiega pleśni. Po czyszczeniu, wysuszyć łóżeczko na świeżym powietrzu, w słońcu lub wentylowanym miejscu, to usunie zapach i zapewni higienę.
Porada naszego najlepszego experta.Rady innych użytkowników poniżej.
Proponuje gruntowne odkurzenie tapicerki łóżeczka, to pierwszy krok. Na nieprzyjemny zapach można zastosować pastę z sody oczyszczonej, pozostawić, potem odkurzyć, lub roztwór wody z octem (1:1), delikatnie przecierając nim powierzchnię, albo dziecięcy środek do tapicerki. Zawsze testować preparat na niewidocznym fragmencie, by uniknąć odbarwień. Aplikować lekko wilgotną ściereczką, unikać przemoczenia tkaniny, co zapobiega pleśni. Po czyszczeniu, wysuszyć łóżeczko na świeżym powietrzu, w słońcu lub wentylowanym miejscu, to usunie zapach i zapewni higienę.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
|
Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
| library_books Motta życiowe krótkie » | |
| library_books Jaki instrument jest łatwy w nauce? » | |
| library_books Imię dla chłopca » |
|