Jak wstawać szybciej rano?

Pytanie na forumODP
Jak wstawać szybciej rano?
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2021-09-25 11:21:10
flagAktualizacja:2025-09-09 06:29:20
Pytanie użytkownika

Nie mogę rano wstać z łóżka, ciągle nastawiam drzemki... Wiem, że nigdy nie będę do końca rannym ptaszkiem, ale chcialabym chociaż trochę to zmienić. Macie jakieś sposoby żeby wstać szybko przy pierwszym budziku i nie przeciągać tego momentu jak ja?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Proponowanym rozwiązaniem jest wprowadzenie systematycznej rutyny, która ułatwi wcześniejsze wstawanie bez konieczności używania drzemki. Kluczowe jest umieszczenie budzika w odległości od łóżka, co zmusi do fizycznego podniesienia się w celu jego wyłączenia, a zaraz po tym warto wystawić się na działanie jasnego światła. Dodatkowo, regularne pory kładzenia się spać oraz unikanie ekranów przed snem poprawią jakość odpoczynku, co bezpośrednio przełoży się na łatwiejszą pobudkę. Warto również przygotować sobie motywujący cel na poranek, na przykład smaczne śniadanie lub ulubioną kawę, co nada wstawaniu pozytywny kontekst.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest wprowadzenie systematycznej rutyny, która ułatwi wcześniejsze wstawanie bez konieczności używania drzemki. Kluczowe jest umieszczenie budzika w odległości od łóżka, co zmusi do fizycznego podniesienia się w celu jego wyłączenia, a zaraz po tym warto wystawić się na działanie jasnego światła. Dodatkowo, regularne pory kładzenia się spać oraz unikanie ekranów przed snem poprawią jakość odpoczynku, co bezpośrednio przełoży się na łatwiejszą pobudkę. Warto również przygotować sobie motywujący cel na poranek, na przykład smaczne śniadanie lub ulubioną kawę, co nada wstawaniu pozytywny kontekst.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Lista najlepszych odpowiedziOceń
Nie mam, też przeciągam i kilka razy dzwoni :D Myślę, że sąsiad mnie nie nawidzi jak to słyszy, a ściany cienkie :D
ilość ocen: 0
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close