Kolekcje płyt, co z nimi zrobić?

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2022-02-17 01:27:35 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:36:20 |
Mam dużo płyt gramofonowych i CD, które zajmują mi mnóstwo miejsca w domu, a nie chcę ani ich słuchać, ani wyrzucać. Czy jest sens je sprzedać i czy można liczyć na to, że dostanę dobrą cenę na przykład od jakiegoś kolekcjonera? Gdzie najlepiej szukać kupca – na giełdzie czy w internecie? Macie jakieś pomysły?
Rozważmy segregację kolekcji, wyodrębnijmy unikalne i poszukiwane egzemplarze, oceńmy ich stan, gdyż to wpłynie na wartość, zbadajmy rynek kolekcjonerski, sprawdźmy ceny podobnych płyt, poszukajmy forów tematycznych, grup kolekcjonerskich, portali aukcyjnych, tam wystawmy oferty, precyzyjnie opisując płyty, realnie oceniając ich wartość, rozważmy sprzedaż całościową lub pojedynczo, zależnie od atrakcyjności, pamiętajmy o kosztach wysyłki, prowizjach, starajmy się negocjować ceny, bądźmy cierpliwi, gdyż znalezienie kupca może zająć czas, alternatywnie, oddajmy płyty do antykwariatu, komisu, oni zajmą się sprzedażą, pobierając prowizję, pomyślmy o przekazaniu płyt na cele charytatywne, biblioteki, szkoły muzyczne, to dobry uczynek, zyskamy satysfakcję.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Zegar w domu, czy się przydaje? » | |
library_books Praca w domu, czy ufać? » | |
library_books Marża sklepowa » |
|