Jak zagadać do dziewczyny na ulicy?

Pytanie na forumODP
Jak zagadać do dziewczyny na ulicy?
forumForum » Pytania sercowe
flagData pytania:2021-11-23 19:27:33
flagAktualizacja:2025-09-09 07:46:53
Pytanie użytkownika

Czy zdarzyło się któremuś z was zagadać do dziewczyny na ulicy? Przechodziła wczoraj koło mnie taka ślicznotka, że miałem ochotę podejść i zaprosić ją na kawę, ale niestety stchórzyłem. Następnym razem już nie będę taki głupi, tylko co można powiedzieć żeby kobieta nie wzięła mnie za jakiegoś oszołoma?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.
Porada experta

Proponowanym rozwiązaniem jest postawienie na autentyczność i bezpośredni, ale kulturalny komunikat, co znacząco zmniejsza ryzyko bycia odebranym negatywnie. Można podejść z uśmiechem i zacząć od szczerego komplementu, na przykład dotyczącego stylu lub energii, unikając banalnych frazesów. Następnie warto jasno przedstawić swoją intencję, czyli zaproszenie na kawę, jednocześnie dając do zrozumienia, że odmowa jest w pełni akceptowalna. Kluczowe jest uszanowanie jej decyzji bez nacisku, ponieważ pewność siebie polega na gotowości na każdą odpowiedź, a nie na wymuszeniu zgody.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.
Porada

Proponowanym rozwiązaniem jest postawienie na autentyczność i bezpośredni, ale kulturalny komunikat, co znacząco zmniejsza ryzyko bycia odebranym negatywnie. Można podejść z uśmiechem i zacząć od szczerego komplementu, na przykład dotyczącego stylu lub energii, unikając banalnych frazesów. Następnie warto jasno przedstawić swoją intencję, czyli zaproszenie na kawę, jednocześnie dając do zrozumienia, że odmowa jest w pełni akceptowalna. Kluczowe jest uszanowanie jej decyzji bez nacisku, ponieważ pewność siebie polega na gotowości na każdą odpowiedź, a nie na wymuszeniu zgody.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close