Wyjazd syna na mecz do innego miasta

Pytanie na forumODP
Wyjazd syna na mecz do innego miasta
forumForum » Pytania wychowawcze
flagData pytania:2022-01-24 17:37:00
flagAktualizacja:2025-09-09 08:30:26
ID: 6581f02130aa1

Mam dość poważny problem do rozstrzygnięcia i nie wiem jak z nim sobie poradzić. Mecze u siebie ogląda na stadionie z rówieśnikami, ale wyjazd do Krakowa staje pod znakiem zapytania, ponieważ syn ma dopiero piętnaście lat i sam w obcym mieście to jeszcze za wcześnie. Co wy mi możecie podpowiedzieć w tym temacie?

Porada

Rozważmy rozwiązanie oparte na kompromisie, który pogodzi obawy o bezpieczeństwo z pasją nastolatka, pozwalając mu na zdobycie cennego doświadczenia. Kluczowe jest zweryfikowanie, czy syn może dołączyć do zorganizowanej grupy kibiców, gdyż takie wyjazdy zazwyczaj zapewniają opiekę dorosłych i mają precyzyjnie określony plan, co znacząco podnosi poziom bezpieczeństwa. Inną wartościową opcją jest towarzystwo zaufanego dorosłego, na przykład krewnego lub przyjaciela rodziny, co pozwoliłoby synowi przeżyć sportowe emocje pod dyskretnym nadzorem, a taka wspólna podróż mogłaby dodatkowo wzmocnić wzajemne zaufanie.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close