Spis Powszechny

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-10-07 18:09:56 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:46:20 |
Mam takie pytanie. Jeżeli zadzwoni do mnie rachmistrz, czy przy jednej rozmowie mogę spisać wszystkich domowników? To znaczy odpowiedzieć na pytania za nich? Czy muszą oni być osobiście. Będę miała przy sobie wszystkie ich dane.
Proponuje się, aby rachmistrz spisowy podczas rozmowy telefonicznej mógł zebrać dane od jednej osoby reprezentującej całe gospodarstwo domowe. Warunkiem byłoby posiadanie przez tę osobę wszystkich niezbędnych danych domowników, co pozwoliłoby na kompleksowe udzielenie odpowiedzi. Takie podejście znacząco usprawniłoby proces Spisu Powszechnego, eliminując potrzebę osobistej obecności każdego członka rodziny czy wielokrotnych kontaktów. Umożliwiłoby to jednorazowe zebranie wszystkich informacji, zwiększając efektywność pracy rachmistrzy oraz komfort respondentów. Kluczowe jest jasne uregulowanie tej możliwości w wytycznych spisu, z uwzględnieniem zasad poufności i wiarygodności danych. Wdrożenie tej procedury przyczyniłoby się do szybszego i sprawniejszego zakończenia spisu, optymalizując zasoby i zmniejszając obciążenia obywateli. Rozwiązanie jest praktyczne i efektywne.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
library_books Modlitwa za chłopaka » | |
library_books Plotki i sąsiedzi » | |
library_books Darmowe ogłoszenia bez rejestracji » |
|