Szczur w garażu, co zrobić

forum | Forum » Pytania ogólne | |
flag | Data pytania: | 2021-11-25 18:14:55 |
flag | Aktualizacja: | 2025-09-09 06:49:20 |
Widziałam w moim garażu szczura. Póki co nie było żadnych poważnych szkód ani ogólnie śladów jego bytności, ale raczej na pewno nie wyszedł, bo poza drzwiami nigdzie indziej nie ma otworów. Ciekawe skąd się tam wziął. Nie chcę używać trucizny, ale jakiś sposób się przyda. Może jakieś żywołapki, stosował ktoś?
W celu rozwiązania problemu szczura w garażu, bez użycia trucizny, rekomendowane jest zastosowanie humanitarnych żywołapek, które pozwolą schwytać zwierzę bez szkody. Po schwytaniu, szczura należy bezpiecznie wypuścić daleko od zabudowań. Ważne jest również dokładne sprawdzenie garażu pod kątem wszelkich potencjalnych punktów wejścia dla gryzoni, takich jak szczeliny, otwory czy niedomykające się drzwi, a następnie ich uszczelnienie, aby zapobiec ponownemu pojawieniu się niechcianych gości. Regularne sprzątanie garażu oraz przechowywanie żywności w szczelnych pojemnikach również pomoże zminimalizować atrakcyjność miejsca dla szkodników.
Poradę wygenerowano automatycznie.Pełna treść pytania powyżej.
Lista najlepszych odpowiedzi | Oceń | |
---|---|---|
Szczur to zwierz, który potrafi przegryźć prawie wszystko. Jeśli już chcesz się bawić to tylko żywołapką metalową. Ja bym jednak dziada otruł.... Ocena: 0 |
library_books Czy można usunąć numer z bilingu? » | |
library_books Marża sklepowa » | |
library_books Jakie okulary wybrać? » |
|