Zabezpieczenie drzwi przez Administrację

Pytanie na forumODP
Zabezpieczenie drzwi przez Administrację
forumForum » Pytania ogólne
flagData pytania:2022-02-23 13:49:42
flagAktualizacja:2025-09-09 06:53:20
ID: 6581f0219351d

Wracam z wczasów i w drzwiach mojego mieszkania mam informacje od mojego administratora, że klucze od mojego mieszkania są w Administracji budynku. Mam mieszkanie własnościowe i jakoś mi nie na rękę, żeby ktoś przebywał w moim mieszkaniu podczas mojej nieobecności. Do kogo mam się z tym problemem zgłosić?

Porada

Problem dotyczy kluczy do mieszkania, które są w posiadaniu administracji budynku, co budzi niepokój właściciela, który wrócił z urlopu, należy więc w pierwszej kolejności porozmawiać z administratorem, wyjaśnić sytuację i poprosić o zwrot kluczy, trzeba ustalić, dlaczego administracja weszła do mieszkania podczas nieobecności właściciela, czy był to przypadek awarii, czy inna sytuacja wymagająca interwencji, warto też sprawdzić regulamin wspólnoty mieszkaniowej, aby zweryfikować, czy administracja miała prawo do takich działań, w przypadku braku satysfakcjonującej odpowiedzi od administratora, można zgłosić sprawę do zarządu wspólnoty mieszkaniowej, prosząc o interwencję i wyjaśnienie sytuacji, ostatecznie, jeśli problem nie zostanie rozwiązany, można skonsultować się z prawnikiem specjalizującym się w prawie lokalowym, aby ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki prawne, zabezpieczenie mieszkania, wymiana zamków może być również rozważana, aby uniknąć podobnych sytuacji w przyszłości.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close