Kwiaty na kwiaty cięte

Pytanie na forumODP
Kwiaty na kwiaty cięte
forumForum » Pytania ogrodnicze
flagData pytania:2021-10-26 20:22:14
flagAktualizacja:2025-09-09 06:59:20
ID: 6581f01fec1df

Skończyłam kurs florystyczny i myślę nad własną „kwiatową” działalnością. Jakie kwiaty mogłabym uprawiać w ogrodzie, by móc je wykorzystać np. Na bukiety ślubne albo wiązanki okolicznościowe? Zmieści się dość sporo:) Zależy mi na całorocznej ofercie, mile widziane jakieś gatunki kwitnące np. Późną jesienią albo wczesną wiosną.

Porada

Rozwiązaniem problemu jest stworzenie planu uprawy różnorodnych gatunków kwiatów, uwzględniającego ich terminy kwitnienia, co zapewni całoroczną ofertę, należy rozpocząć od analizy gleby i nasłonecznienia ogrodu, co pozwoli dobrać odpowiednie rośliny, następnie warto posadzić kwiaty kwitnące wiosną, takie jak tulipany, narcyzy i hiacynty, latem sprawdzą się róże, piwonie i lawenda, jesienią warto postawić na astry, chryzantemy i wrzosy, zimą można uprawiać rośliny w szklarni lub tunelu foliowym, takie jak cyklameny i anturium, ważne jest także regularne nawożenie i podlewanie roślin, aby zapewnić im optymalne warunki wzrostu, dodatkowo, warto rozważyć uprawę roślin zielonych, które będą stanowić uzupełnienie bukietów i wiązanek, pamiętajmy o eksperymentowaniu z różnymi gatunkami i odmianami, by znaleźć te, które najlepiej rosną w danym ogrodzie i cieszą się największym zainteresowaniem klientów.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close