Luteina dopochwowo a współżycie

Pytanie na forumODP
Luteina dopochwowo a współżycie
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-26 20:13:09
flagAktualizacja:2025-09-09 09:09:58

Pytanie użytkownika

Dziewczyny stosuje luteinę dopochwowo na podtrzymanie ciąży, ale zapomniałam zapytać mojego ginekologa na ostatniej wizycie czy mogę normalnie teraz współżyć z chłopakiem czy nie powinnam jak to biorę? Orientujecie się?

Pytanie przesłane przez użytkownika.
Porady dostępne poniżej.

Porada experta

Stosowanie luteiny dopochwowo na podtrzymanie ciąży wymaga indywidualnej oceny medycznej w kwestii współżycia. Niezbędne jest jak najszybsze skonsultowanie tej kwestii z ginekologiem prowadzącym ciążę. Tylko lekarz, znając pełną historię medyczną oraz obecny stan pacjentki, może bezpiecznie określić, czy aktywność seksualna jest dozwolona i nie niesie ryzyka powikłań. Opieranie się na niesprawdzonych informacjach z ogólnodostępnych źródeł jest niewskazane i może być niebezpieczne dla zdrowia matki oraz płodu. Zawsze należy priorytetowo traktować profesjonalną opinię medyczną w tak delikatnych sprawach.

Porada naszego najlepszego experta.
Rady innych użytkowników poniżej.

Porada

Stosowanie luteiny dopochwowo na podtrzymanie ciąży wymaga indywidualnej oceny medycznej w kwestii współżycia. Niezbędne jest jak najszybsze skonsultowanie tej kwestii z ginekologiem prowadzącym ciążę. Tylko lekarz, znając pełną historię medyczną oraz obecny stan pacjentki, może bezpiecznie określić, czy aktywność seksualna jest dozwolona i nie niesie ryzyka powikłań. Opieranie się na niesprawdzonych informacjach z ogólnodostępnych źródeł jest niewskazane i może być niebezpieczne dla zdrowia matki oraz płodu. Zawsze należy priorytetowo traktować profesjonalną opinię medyczną w tak delikatnych sprawach.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
  • Uwagi dodatkowe

Wszystkie porady zamieszczone w forach dyskusyjnych nie są poradami w rozumieniu formalno prawnym, a jedynie swobodnymi wypowiedziami użytkowników internetu. Tym samym przed podjęciem jakiejkolwiek decyzji nie należy opierać jej o wypowiedzi innych użytkowników, a skonsultować swoją decyzję z odpowiednim specjalistą w tym zakresie. Szczególnie już gdy dotyczy to aspektów: prawa, zdrowia, finansów i pokrewnych.

Brak porad innych użytkowników...
Jeśli masz lepsza odpowiedź dodaj ją...
0/0-0