Luteina dopochwowo a współżycie

Pytanie na forumODP
Luteina dopochwowo a współżycie
forumForum » Pytania zdrowotne
flagData pytania:2021-10-26 20:13:09
flagAktualizacja:2025-09-09 09:09:58
ID: 6581f01febfae

Dziewczyny stosuje luteinę dopochwowo na podtrzymanie ciąży, ale zapomniałam zapytać mojego ginekologa na ostatniej wizycie czy mogę normalnie teraz współżyć z chłopakiem czy nie powinnam jak to biorę? Orientujecie się?

Porada

Stosowanie luteiny dopochwowo na podtrzymanie ciąży wymaga indywidualnej oceny medycznej w kwestii współżycia. Niezbędne jest jak najszybsze skonsultowanie tej kwestii z ginekologiem prowadzącym ciążę. Tylko lekarz, znając pełną historię medyczną oraz obecny stan pacjentki, może bezpiecznie określić, czy aktywność seksualna jest dozwolona i nie niesie ryzyka powikłań. Opieranie się na niesprawdzonych informacjach z ogólnodostępnych źródeł jest niewskazane i może być niebezpieczne dla zdrowia matki oraz płodu. Zawsze należy priorytetowo traktować profesjonalną opinię medyczną w tak delikatnych sprawach.

Poradę wygenerowano automatycznie.
Pełna treść pytania powyżej.
Nie udzielono jeszcze żadnej porady...
Jeśli znasz odpowiedź dodaj swoją poradę...
cookie Cookies, zwane potocznie „ciasteczkami” wspierają prawidłowe funkcjonowanie stron internetowych, także tej lecz jeśli nie chcesz ich używać możesz wyłączyć je na swoim urzadzeniu... więcej »
Zamknij komunikat close